APPLE PIE

23:11

Ahoj,
jak jsem vám v jednom z minulých článků slibovala, dnes tu pro vás mám recept na Apple pie. Tento koláč jsem pekla asi před 2 týdny s kamarádkou a moc nám chutnal, takže pokud ho vyzkoušíte, určitě mi dolů do komentářů napište, jak jste s ním byli spokojení vy.


Budeme potřebovat:

Na těsto:
400g hladké mouky
250g másla
špetka soli
asi 130 ml vody

Na ''polevu'':
1/2 šálku cukru krystal
1/2 šálku hnědého cukru
1/2 šálku vody
1/2 lžičky mleté skořice
50g másla
špetka soli
6 jablek


Nejdříve si připravíme těsto. Do větší misky si dáme mouku, špetku soli a na kostky nakrájené máslo. Mezi prsty vtírejte máslo do mouky, tak aby se těsto podobalo strouhance. Poté do těsta pomalu přilívejte studenou vodu - při stálém pracování s těstem. Když těsto drží pohromadě, zabalíme ho do folie a na 20-30 minut ho dáme do ledničky.


Mezitím, co se těsto chladí, si uvaříme polevu. Oba cukry, máslo, vodu, skořici a sůl přivedeme do varu, jakmile začne bublat, odstavíme jej.


A teď přijdou na řadu jablka - doporučuji, abyste si vybrali jablka kyselejší, protože poleva je sladká dost. Všechny je oloupíme a nakrájíme na plátky.


Pokud je už těsto dostatečně vychladlé, rozdělíme ho tak, aby 1/3 zbyla. Zbylé 2/3 vyválíme a dáme je do kruhové formy - těsto musí být i po okrajích formy.


Poté jablka vysypeme do formy s těstem a ze zbylého těsta si vyválíme menší kruh, ze kterého vyřežeme proužky.Ty podle svých představ narovnáme na jablka.


Nakonec tento koláč zalijeme polevou - žádne místečko nesmí zůstat suché. A pečeme nejdříve na 210°C - 15 minut a poté na 170°C - 35 až 40 minut.


Pokud se o tento Apple pie pokusíte, nezapomeňte mi dát vědět, jak vám chutnal! :)

You Might Also Like

4 komentářů

PAGEVIEWS

Používá technologii služby Blogger.